Besök i Borlänge

Idag var det myntmässa i Borlänge. Som traditionen numera kräver, så samlades några medlemmar i Numismatiska Klubben i Uppsala vid 8-tiden på morgonen på Ekonomicums parkering för en tripp 17 mil norrut. Vi anlände strax efter att mässan öppnats. 

Denna mässa är mindre än mässorna i Sigtuna och Norrköping, men minst lika trevlig. Ett 10-tal utställare hade dukat borden med godsaker från den numismatiska världen (och även lite från den filatelistiska världen). Möjligen var det det underbara soliga höstvädret som spelade in, men mitt intryck var att det var färre besökare än 2017. Eller så var det bara en effekt av att mässan denna gång arrangerades på hösten? Tidigare mässor har arrangerats på våren. Vi får väl se om arrangören, Falu-Borlänge Myntklubb, kommer att återgå till vårmässor, eller om mässan framgent förblir ett höstarrangemang?

Några spektakulära fynd gjorde vi från Uppsala inte, men samtliga lyckades hitta något trevligt objekt till samlingen eller biblioteket innan vi åkte söderut igen. Många trevliga samtal med samlare från när och fjärran blev det också. Jag noterade besökare från Sigtuna och Strängnäs i söder till Örnsköldsvik i norr. 

Falu-Borlänge Myntklubb skall ha all heder som arrangör. Repris nästa år, tack!

/pa060077.jpg

/pa060081.jpg

6 okt 2018