FriMynt 2018

Så var man hemma igen efter en mini-semester på fyra dagar i ”södern”. Huvudattraktionen var naturligtvis FriMynt 2018 – ”störst, bäst och vackrast” av alla svenska myntsamlarmässor! Som vanligt bjöd Helsingborg på soligt och lagom varmt väder – om än lite blåsigt.

Mässan var i mångt och mycket en kopia av 2017. Men medan utbudet av vikingatida och medeltida svenskt material var spektakulärt förra året, så var det magert denna gång. Gorgon köpte faktiskt inte ett enda mynt denna gång, och även litteraturinköpen blev begränsade. (Några få billiga objekt till kuriosasamlingen fick också följa med hem.) Men vad gör det? Många trevliga samlarkompisar och handlare var på strålande humör, och mycket ”myntsnack” blev det i fikahörnan, där medhavda objekt förevisades; såväl ”live” som på foton.

En trevlig överraskning var att samlaren och entusiasten Sven-Olof Källerholm presenterade sin nyutkomna bok om Karl XI:s 1 öre i silver 1661–1697. En trevlig sak i A4-format på 128 sidor. Rikt illustrerad.

De handlare jag talade med var nöjda med mässan; antalet besökare var väl ungefär som 2017 enligt min bedömning. Nu ser vi fram emot nästa trevliga mässa – om än i betydligt mindre format – Olofström i Juli.

/frimynt_2018_1.jpg

/frimynt_2018_2.jpg

24 apr 2018