Januari-Maj 2017

Nu är alla vårens auktioner avklarade, liksom myntmässorna och myntklubbarnas aktiviteter. Dags att summera 2017 ”so far”.

Man kan konstatera att utbudet av medeltidsmynt på auktionsmarknaden i Sverige, primärt på MISABs auktioner 21-23, varit mycket bra. Och som om inte det varit fullt tillräckligt för att knäcka normalsamlarens budget, så var även utbudet på FriMynt bättre än på många år. På den internationella auktionsmarknaden har dock endast ett fåtal objekt som intresserat Gorgon bjudits ut. Och medeltidsavdelningen på Tradera är numera så ”förorenad” av allahanda mynt som inte har någon som helst koppling till Sverige, att det känns meningslöst att ens kolla regelbundet. Trist, mycket trist!

Myntmässorna – och då inte enbart anrika FriMynt – är en växande källa till glädje. Gorgon har, utöver FriMynt, besökt även mässorna i Sigtuna och Borlänge, och kan konstatera att de för varje år som går blir allt mera professionellt organiserade och genomförda. Och utställarna och köparna noterar och uppskattar detta, och kommer tillbaka.

Nu går numismatiken in i en lugnare period några månader. Dock kan myntmässan i Olofström i mitten av juli varmt rekommenderas. Gorgon själv missar tyvärr mässan även denna gång, då andra sommaraktiviteter sedan länge varit inbokade just denna helg.

Bloggandet blir nu mera sporadiskt under juni-augusti, men något inlägg lite då och då skall jag nog fixa att leverera. Ha en bra sommar, och gör inte av med alla pengar på sommarnöjen – det kommer ju en mynt-höst också!

Bland vårens alla förvärv väljer Gorgon att illustrera detta blogginlägg med en Svealandspenning från Knut Eriksson, LL 7c, ex Ivarsson (MISAB 22). Ett ovanligt bra exemplar av den på marknaden vanligast förekommande penningen från Knut.

/2017-spring-0860.jpg

1 jun 2017