Myntmässan på Sheraton, Stockholm

Visst fanns det de som trodde att mässan annonserats för sent och för lite, och att den därför skulle ”floppa”. Så blev det inte alls. Ett dussin säljare hade dukat sina bord med allehanda numismatiska läckerheter, och publiken (köparna) svek inte. Strax efter lunch hade arrangörerna räknat till 110 betalande besökare (oräknat några som slank in utan att betala), så innan dagen var slut så hade nog ca 150 besökare botaniserat bland objekt i prisklasser från några kronor till mer än 100 tusen.

Kommersen var god, och handlarna såg ut att vara mycket nöjda med dagen. Om något lite extra positivt skall framhållas, så var det lokalen, som var funktionell, ljus och rymlig, och belägen endast några minuters gångväg från Centralstationen. Positivt var också att MISAB arrangerat en extra visning av auktionsobjekten till kommande auktion samma dag. Några besökare kommenterade att de var just detta som varit avgörande för att de åkte till Stockholm denna dag.

Arrangörerna verkade märkbart lättade när dagen närmade sig sitt slut, och vi kan nog räkna med en repris nästa år – eller kanske rent av under senhösten!

/smhf-28-febr-2015.jpg

1 mar 2015