Numismatiska diskussionsfora – en bristvara i Sverige

Av outgrundlig anledning så har det en längre tid saknats ett bra numismatiskt diskussionsforum i Sverige. För åtskilliga år sedan så fanns ett sådant på Tradera, men det stängdes ner. Stafettpinnen togs över av sajten Swedishcoins.net under ett par år, men även detta stängdes ner för att par år sedan. Sajten Antikprat har en avdelning för Frimärken och Mynt, men denna känns mycket trött och avslagen – det kan gå dagar mellan inläggen. Och då och då raderas intressanta inlägg av oklara skäl.

Kanske är det etablerade sociala medier som är lösningen? På FaceBook finns en grupp för Svenska Mynt och Sedlar. Gruppen är sluten, men man kan enkelt begära medlemskap om man är med i FaceBook. För närvarande har gruppen drygt 240 medlemmar. Snabbkollade denna grupp, och den verkar vara rätt så aktiv med flera inlägg per dag. Hur detta utvecklas återstår väl att se, men just nu verkar detta vara den aktivaste mötesplatsen i cyberrymden för numismatiskt intresserade.

/forum-1.jpg

Som kontrast kan nämnas att i vårt västra grannland Norge finns ett livaktigt forum, med många aktiva läsare (och skrivare!). Då och då behandlas även svenska numismatiska objekt.

/forum-2.jpg

21 feb 2015