Olofströmsmässan 2015

2015-07-22 Olofströmsmässan 2015

Åter igen hade jag möjlighet att besöka myntmässan i Olofström. Jag har tidigare skrivit i positiva ordalag om denna mässa, och inte heller detta år blev jag besviken. Kristianstadsortens Numismatiska Förening (KNF) skall ha all heder av detta arrangemang. Och denna mässa är ju ett alldeles utmärkt skäl att förlägga en semestervecka i de sydliga landskapen.

När mässan öppnade var köerna nog lite kortare än förra året, men efter en halvtimme så hade besökarna hittat hit. Det är alltid svårt att uppskatta antalet besökare på en mässa, då dessa kommer och går under dagen. Jag tror dock att det var fler entusiaster som hittat hit denna gång, jämfört med förra året. Ett drygt dussin handlare gjorde sitt bästa för att erbjuda intressanta kompletteringar till besökarnas samlingar, och KNF informerade om sin verksamhet. Klubben hade också en liten intressant utställning av gotländska mynt på sitt bord.

Denna gång gjorde Gorgon inga kompletteringar av medeltidssamlingen – även om det fanns medeltida mynt på några av handlarnas brickor. Istället så blev det lite kompletteringar av det numismatiska biblioteket samt ett och annat objekt till Gorgons numismatiska kuriosa-samling.

Liksom tidigare år besöktes även den gigantiska antik- och samlarmarknaden i Degeberga dagen efter. Utbudet av numismatica är begränsat även om två mynthandlare hade bord, men det finns ju oerhört många andra antika föremål som man gärna skulle vilja ha! Så om man samlar lite bredare än bara mynt och medaljer, så är Degeberga rätt plats att jaga!

Nedan en stämningsbild från Olofström med hugade spekulanter vid Nilssons Mynthandels bord.

/nilsson.jpg

22 jul 2015