Rapport från myntmässan i Borlänge

I morse kl. 08:00 samlades några medlemmar i Numismatiska Klubben i Uppsala vid Ekonomikums parkeringsplats. Ganska exakt två timmar och 17 mil senare anlände vi till myntmässan i Borlänge, som precis öppnat portarna. Denna mässa har vuxit under de senaste åren – både avseende antalet utställare och antalet besökare. Det är den aktiva Falu-Borlänge myntklubb som bjuder in till det numismatiska smörgåsbordet, och trevlig samvaro med likasinnade.

Och visst var det trevligt. Myntklubben skall ha all heder av arrangemanget. Lokalen är utmärkt, och utöver den rena kommersen, så fanns också möjlighet till lättare förtäring i direkt anslutning till mässan.

Vi spenderade ca 2h med att jaga objekt till våra samlingar, innan hungern krävde sin tribut och vi tackade för oss och drog iväg för att hitta något lämpligt lunchställe. Då hade både mynt och medaljer inhandlats av oss från Uppsala. När vi lämnade mässan hade knappt hundra betalande besökare registrerats – klubbens egna medlemmar oräknade. Detta torde betyda att mässan innan dagen var slut bör ha besökts av ca. 130-150 mynt- och medaljjägare. Inte illa!

Stort tack till Falu-Borlänge myntklubb! Självklart kommer vi även nästa år!

/falu-borlange_2016-04-16.jpg

16 apr 2016