Sheraton-mässan

Igår var det myntmässa i Stockholm, arrangerad av Sveriges Mynthandlares Förening. Liksom i våras var lokalen Sheraton Hotel i Stockholm, några minuters gångväg från Stockholms Central.

Ett dussin mynthandlare hade dukat sina bord, och utbudet av objekt var mycket bra, liksom lokalen och övriga arrangemang. Dock var antalet besökare denna gång betydligt färre än i våras. Strax efter lunch hade man räknat in knappt 60, vilket betyder att innan dagen var slut så kanske antalet besökare, inklusive de som slank in utan att betala, möjligen närmade sig 100. Trots detta var kommersen god, och det fanns tid (och plats) att ordentligt granska utbudet, och dessutom möjlighet till diskussion och socialt umgänge. Sammantaget mycket trevligt.

Jag fick ett kort snack med en av arrangörerna, och mässan återkommer under 2016. Troligen i september, och troligen kalendermässigt synkad med något annat arrangemang, t.ex. MISABs höstauktion. Vilket ju låter som en utmärkt idé – speciellt för oss ”utsocknes” boende!

/sheraton-2015-11-28.jpg

29 nov 2015