MiM i Borlänge

Igår samlades ett drygt 60-tal myntentusiaster i ”MiMs nordligaste punkt” – Borlänge – för den årliga MiM-träffen. Det var sjunde gången detta årligen återkommande arrangemang gick av stapeln. MiM är en lös sammanslutning av 7 myntklubbar i Mellansverige. Varje år arrangeras en träff med auktion, och detta år var det Falu-Borlänge Myntklubb som stod som värd.

Utöver trevlig samvaro med likasinnade, så innehöll dagens program den obligatoriska auktionen, där medlemmar i alla 7 klubbar bidragit med objekt. En välsmakande buffélunch hör också till traditionen.

Visningen av auktionsobjekten började kl. 10, och därefter kördes halva auktionen före, och halva efter, lunch. Framåt kl. 16 var auktionen avslutad, och betalning och utlämning av vunna objekt tog vid.

Falu-Borlänge Myntklubb skall ha en eloge för ett väl genomfört program. Ett hedersomnämnande till auktionisten Thomas Schütt är också välförtjänt.

MiM-träffen är ett bra exempel på vad ett antal myntklubbar i samarbete kan arrangera. Kanske finns underlag för något liknande i landets södra och/eller västra delar?

/mim-2019.jpg

17 mar 2019