Myntmässan i Borlänge

Jag lyfter på hatten för alla eldsjälar i alla myntklubbar runt om i Sverige för deras ideella insatser, och speciellt för de myntklubbar som anordnar myntmässor!

Idag var det myntmässa i Borlänge, arrangerad av Falu-Borlänge Myntklubb, och som vanligt så besöktes mässan av några tappra från Numismatiska Klubben i Uppsala.

Man hade i sista minuten bytt lokal från förra året, och flyttat tvärs över gatan till Soltorgsskolan. Och även om Maserskolans lokaler 2014 var helt OK, så var årets lokal snäppet bättre – större och ljusare.

Ca 15 utställare hade dukat upp sina bord, och efter en dryg timmes öppethållande hade arrangörerna redan räknat in 75 besökare, vilket torde betyda att även i år så bör nog mässan lockat mer än 100 besökare innan den stängde.

Vi från Uppsala kunde samtliga glädja oss åt att våra samlingar berikades med nya objekt – om än av vitt skilda slag. Så när vi under sen eftermiddag återkom till Uppsala, så kändes detta som en riktigt bra och lyckad dag i numismatikens tecken. Vi ses igen nästa år!

/fb-mk-20150418-bild.jpg

18 apr 2015