Rock och numismatik

Under sommarmånaderna är det normalt sparsamt med numismatik för Gorgon, och så även denna sommar. Helt fritt från ämnet har dock sommaren inte varit – dels passade jag på att titta på lite trevliga objekt i Örebro Läns Museum nyligen (se blogginlägg 2016-07-29 nedan), dels så har man ju då och då kollat vad som erbjuds på diverse internet-sajter. Utbudet där har dock varit begränsat. I stort sett har det alltså varit mycket lugnt på mynt-fronten för Gorgon. Två mynt och några numismatiska publikationer har dock inhandlats.

Nu när man känner att hösten börjar nalkas så märks det att man har lite mynt-abstinens. Men om en dryg månad är det dags för MISAB auktion 20, och under september brukar också de lokala myntklubbarna köra igång med sina aktiviteter. I oktober så arrangeras den årliga myntmässan i Norrköping – en mycket trevlig tillställning, som varmt rekommenderas.

Rockmusik brukar ju sällan behandla numismatiska teman, men när jag nyligen besökte Dalhalla för en konsert med P-Floyd, så spelades bl.a. Money – och på videoskärmarna på scenen visades ett svenskt numismatiskt objekt. (Onekligen är man lite nördig när man noterar denna typ av referenser till numismatiken på en rock-konsert...)

/p-floyd.jpg

 

8 aug 2016